Personalizare pe obiect

Cub personalizat prin gravare laser

Personalizare pe obiect

Fie că dorim să ne promovăm serviciile sau produsele, organizăm un eveniment fericit în familie, dorim să facem un cadou interesant sau dorim să recompensăm partenerii de afaceri, aproape toţi apelăm la personalizare. Personalizarea obiectelor constă în adaptarea unui serviciu sau a unui produs pentru a satisface nevoile unei anumite persoane sau ale unui grup. O mare varietate de organizații utilizează personalizarea pentru a îmbunătăți satisfacția clienților, conversia digitală a vânzărilor, rezultatele marketingului, brandingul, precum și pentru publicitate. Personalizarea este un element cheie în sistemele de social media și de recomandare.

Magnetic Promo va stă la dispoziție cu mai multe tipuri de personalizare de obiecte cu diverse întrebuinţări.

Print UV

Imprimarea cu cerneală UV este o formă de imprimare digitală care utilizează lumină ultravioletă pentru a usca cerneala pe măsură ce este imprimată. Imprimanta distribuie cerneală pe suprafața unui material (numit „substrat”), lămpile UV special proiectate trec imediat după aceea peste zona cu cerneală UV, uscând instantaneu cerneala.

Avantajul personalizării prin print UV constă în faptul că se poate realiza relativ repede pentru volume mari de obiecte şi este rezistentă în timp, inclusiv la lumina directă solară. Ca dezavantaj, este limitarea ca înălţime a obiectelor care pot fi imprimante UV la 11 cm şi faptul că suprafaţa de imprimat trebuie să fie plană, cât mai aproape de capul de imprimare UV (se acceptă distanţe de 2-3 mm).

Exemple de personalizare folosind Printing UV:

Pin magnetic

Pin magnetic – personalizare UV

Racheta tenis

Racheta tenis personalizată prin print UV

Print 3D

Imprimarea 3D este un proces de realizare a obiectelor solide tridimensionale dintr-un fișier digital. Crearea unui obiect imprimat 3D se realizează utilizând procese aditive, de depunere de material pe o bază. Într-un proces aditiv, un obiect este creat prin stabilirea unor straturi succesive de material cu diverse grosimi şi rezoluţii până când obiectul final este creat. Fiecare dintre aceste straturi poate fi văzută ca o secțiune orizontală a obiectului final. Imprimarea 3D este opusul procesului de fabricare subtractiva, care taie / scoate o bucata de metal sau plastic, de exemplu cu o masina de frezat. Imprimarea 3D vă permite să realizați forme complexe (funcționale) folosind mai puțin material decât metodele tradiționale de fabricație.

Ca avanteje ale printului 3D putem enumera faptul că prin această metodă se pot realiza obiecte foarte complexe, cu goluri interioare care nu pot fi realizate prin alte metode, tehnologia de print 3D este accesibilă oricărui pasionat de tehnologie care şi studiază puţin şi costurile de realizare a prototipurilor relativ reduse. Ca dezavantaţe, imprimarea 3D nu este eficientă pentru volume mari de producţie şi realizarea unui singur obiect poate dura destul de mult timp.

Exemple de personalizare folosind Print 3D şi print UV:

Cub televiziune

Cub pentru reclamă la televiziune – personalizare 3D si UV

Laser

O mașină de gravat sau tăiat cu laser este formată din trei părți principale: un laser, un controler și o suprafață de lucru. Laserul este ca un creion – fasciculul emis de el permite controlerului să urmărească tiparele pe suprafață. Direcția, intensitatea, viteza de mișcare și răspândirea fasciculului laser gravează sau chiar taie suprafața.

Echipamentul laser este utilizat într-o gamă largă de proiecte, de la crearea de şabloane pentru pictură, cutii din carton şi plexiglas, modele din lemn, puzzle-uri, invitaţii de nuntă şi botez, personalizări pe lemn, cartona, numite tipuri de plastic etc. Un echipament laser poate realiza de la prototipuri până la volume medii şi mari de personalizări

Exemple de personalizare folosind laserul:

Harta "Lord of the Rings"

Harta „Lord of the Rings” – personalizare prin gravare laser

Mărturii nuntă

Marturii nuntă gravate si taiate laser

Rame de ochelari personalizate

Rame de ochelari personalizate cu ajutorul laserului

Exemplu de gravare

Exemplu de gravare cu laser

Cutter-Plotter

Cutter plotterele folosesc cuțite pentru a tăia o bucată de material (cum ar fi hârtia sau vinilul) care se află pe suprafața plană a plotterului. Acest lucru se realizează deoarece plotterul de tăiere este conectat la un computer care este echipat cu programe de tăiere specializate sau programe pe calculator pentru desen. 

Avantaje ale unui cutter plotter flatbed: rapiditate in realizarea de debitari, sabloane pe materiale de grosime până în 2 mm în tiraje mici şi medii.

Exemple de personalizare folosind Cutter-Plotter-ul:

Autocolant personalizat prin print UV

Autocolant personalizat prin print UV

Cutter-ul în acțiune - personalizare prin print si taiere

Cutter-ul în acțiune – personalizare prin print si taiere

Posibilităţile de personalizare sunt mult mai multe în practică, depinde foarte mult de efectul de personalizare dorit, materialele aflate la dispoziţie şi timpul de realizare a comenzii. Contactaţi un reprezentant Magnetic Promo pentru a discuta proiectul dorit şi a obţine o cotaţie de preţ.